Don’t stop dreaming…

Marcus 13:24-37

Markus 13: 14-37 Don't stop dreaming
december 3, 2023
Di-Rect - Throug the looking glass
Marcus 13:24-37
Marissa van Meijl
We hebben een aantal vragen voor je bedacht om verder na te denken over deze overdenking.
Vraag 1: Ben jij in staat om de bloesem te zien
Vraag 2: Hoe hou je ondanks de oorlogen toch iets vast van positiviteit, hoop en geloof?
DI-RECT · Through The Looking Glass

Don’t stop dreaming…

Marcus 13 bevat lastige woorden over de eindtijd. En toch…

Opvallend is het dat Jezus zijn woorden uitspreekt bij de tempel van Jeruzalem. Terwijl hij en zijn leerlingen vanaf de olijfberg op haar neerkijken, schittert de grootsheid hen tegemoet. De discipelen zijn er diep van onder de indruk, maar Jezus relativeert het. Laat je er niet door misleiden, zo zegt hij, want het zal niet blijven. De pracht en praal zullen niet bestand blijken tegen de ellende die komt.

En hoe deprimerend dit ook klinkt; het is realiteit. Verdriet en verwoesting zijn soms onvermijdelijk en horen bij het leven. En toch… Hoe hou je ondanks dat iets vast van positiviteit, hoop en geloof?

Dat is een goede vraag. En als antwoord daarop komt Jezus met het voorbeeld van een vijgenboom die in bloei komt te staan. Daarmee wil hij zeggen dat de zomer zeker zal komen. Zijn wij in staat om de bloesem te zien?
Want dát is namelijk advent. Advent is zien dat er dorheid is en kale takken zijn. Maar het is óók, tussen die schijnbare doodsheid, de kleine knopjes ontdekken. Een glimp van leven, die je iets van lente en toekomst, laat voelen. Toch nog bloei. Toch nog aanwezigheid. Toch nog Gods kind. Ondanks alles.

Daarom luisteren we vandaag naar de Nederlandse band Di-Rect met het nummer ‘Through the looking glass’. Ook zij laten je namelijk met een andere blik kijken. Ook zij je vragen om, dwars door alles wat moeizaam is heen, op zoek te gaan naar wat hoop geeft.

Share: