Popidolen

Marcus 1: 21-28

Marcus 1: 21-28
januari 28, 2024
Counting stars - One Republic
Marcus 1: 21-28
Bladmuziek downloaden
Anton van Dijken
We hebben een aantal vragen voor je bedacht om verder na te denken over deze overdenking.
Vraag 1: Keek jij (als christen) naar Countdown en wie waren jouw popidolen?
Vraag 2: Vind je dat seculiere muziek een plek in de kerk mag hebben en waarom?
Vraag 3: Welke overeenkomsten en verschillen kun je ontdekken wanneer je de tekst en de inhoud van de videoclip van “Counting Stars” en het Bijbelverhaal naast elkaar legt?
OneRepublic · Counting Stars

Popidolen

Onlangs werd de documentaire “The story of Countdown” uitgezonden. De populaire rockshow die in meer dan 15 landen werd uitgezonden. De ‘groten der aarde uit de popmuziek” kwamen langs voor interviews en om live op te treden. Veel tienerkamers hingen vol met posters van deze sterren en bij concerten werden zij aanbeden. Wat de artiest deed, werd een trend.

De leden van de poprock-band “One Republic” zijn allemaal Christen en toch koos de band er bewust voor om geen Christelijke muziek te gaan maken. De reden? Ze kwamen teveel christelijke artiesten tegen die ongelukkig waren met wat ze deden en deze mensen waren bovendien erg onzeker. De band maakt dus alleen seculiere muziek. Bijzonder is dat ze wel openlijk God danken voor hun succes.

Hun single “Counting Stars” omschreven ze zo: “wij voelden een verantwoordelijkheid om daadwerkelijk te schrijven en te zingen over dingen die een zekere menselijke zwaartekracht hebben. Als iedereen zingt over seks en liefde en lust en geld, dan moet iemand zingen over het leven en geloof en hoop….” Overigens maakte de Nederlandse Diggy Dex een cover van “Counting Stars”.

Idolen, aanbidden, trends….Jezus was “the new kid on the block” in het Bijbelverhaal en in de synagoge begon een nieuwe trend: de mensen zagen hoe zelfs het kwaad ontzag voor Hem had en begonnen Hem te aanbidden ook omdat Hij zo anders was dan de schriftgeleerden.

Share: