Happy Birthday, Church!

Handelingen 2: 1-24

Handelingen 2: 1-24 | Happy Birthday Church
mei 19, 2024
The Chainsmokers & Coldplay
Handelingen 2: 1-24
Bladmuziek downloaden
Anton van Dijken
We hebben een aantal vragen voor je bedacht om verder na te denken over deze overdenking.
Vraag 1: Ben je weleens op PinkPop geweest?
Vraag 2: Heb jij je ooit afgevraagd wie of wat de Geest is?
Vraag 3: Wie of wat geeft jou houvast?
The Chainsmokers · The Chainsmokers & Coldplay - Something Just Like This

Happy Birthday, Church! 

Popmuziek met Pinksteren…..echt onbekend klinkt dat natuurlijk niet. Jarenlang werd het muziekfestival PinkPop georganiseerd tijdens het Pinksterweekend. ik vroeg me af welke popliedjes mensen zouden kiezen voor een Pinksterdienst en stelde die vraag op Social Media en via diverse KerkApps. Het leverde suggesties op die mij aan het denken hebben gezet over mijn eigen keuze.

Hoe zie ik Pinksteren? De uitstorting van de Heilige Geest, zoals beschreven in Handelingen 2 is voor mij het meest heldere beeld en tegelijk is het ook een beeld dat vragen oproept zoals: wie of wat is die Geest en wat doet die Geest? Het antwoord is wat mij betreft de beschrijving van de drie-eenheid: Vader, Zoon en Geest. God als vader, als schepper. Jezus als voorbeeld en de Geest….? De Geest is onze toolkit; ons klankbord, de mensen die we ontmoeten, het gebouw waar mensen samen komen, de websites en socials waarop we communiceren, die creativiteit, de missionaire ideeën, de muziek die we maken en gebruiken. De Geest is iets tastbaars en geeft ons houvast. De Kerk is ermee gebouwd en wordt nog steeds gebouwd. Met Pinksteren vier ik de verjaardag van de Kerk!

Nog even terug naar die leerlingen die “De Geest kregen”. Hoe hebben zij zich gevoeld? Een antwoord vond ik in Popmuziek.

The Chainsmokers & Coldplay zingen in “Something Just Like This” over identiteit. We mogen vooral zijn wie we zijn en we hoeven geen bijzondere dingen te doen maar zonder onze toolkit komen we niet ver….We hebben iets tastbaars nodig!

Share: